تحلیل لثه چیست؟ چرا لثه هاتحلیل می روند؟ درمان تحلیل لثه چگونه صورت می گیرد؟ ما در مقاله قبلی در رابطه با بیماری لثه یا پریودنتال با شما صحبت کردیم، در مقاله امروز و در ادامه توضیحات قبلی می خواهیم در رابطه با دلایل تحلیل رفتن لثه ها و درمان آن با شما صحبت کنیم، اگر به این مطلب علاقه دارید لطفا تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.
آیا می خواهید همه چیز را درباره بیماری لثه بدانید؟ خواندن مقاله هر آنچه درباره بیماری های لثه باید بدانید را به شما پیشنهاد می کنیم.
تحلیل لثه چیست؟
به فرآیندی که در آن نسوج یا بافتی که دندان ها را احاطه کرده اند، بنا به دلایل مختلف از بین می روند و در نتیجه آن دندان ها و ریشه های آن ها مشخص می شوند، تحلیل لثه می گویند. زمانیکه لثه ها تحلیل می روند میکروب ها و باکتری ها در فضای بوجود آمده بین دندان ها تجمع می کنند، که نتیجه آن پوسیدگی دندان ها، از بین رفتن و لق شدن دندان ها، بوی بد دهان و … می باشد.
در واقع یکی از شایع ترین مشکلات دهان و دندان، تحلیل لثه می باشد، با توجه به اینکه تحلیل رفتن لثه ها به مرور زمان اتفاق می افتد، معمولا بیمار در آغاز بیماری متوجه آن نمی شود، اولین نشانه تحلیل رفتن لثه ها، حساس شدن دندان ها، التهاب لثه ها، ایجاد فرورفتگی در کنار خط لثه می باشد.
عارضه ی تحلیل لثه، اگر در مراحل اولیه درمان نشود، تقریبا تمام زندگی شما را تحت الشعاع قرار می دهد، در صورتی که حس کردید با این عارضه مواجه شده اید، در اولین فرصت ممکن به متخصص دندانپزشکی مراجعه کنید. ممکن است این سوال برای شما پیش آید که اصلا چرا لثه ها تحلیل می روند؟ با ما همراه باشید تا دلایل تحلیل رفتن لثه ها را برای شما تشریح کنیم.
دلایل تحلیل رفتن لثه ها چیست؟
دلایل زیادی برای تحلیل رفتن لثه ها وجود دارد، که در ادامه برخی از آن ها را بیان می کنیم
- مسواک زدن به شیوه نادرست : در صورتی که شما دندان های خود را خیلی محکم و یا با استفاده از مسواک های غیر استاندارد مسواک کنید، در طی زمان لثه ها و مینای دندان های شما تحلیل می روند.
- عفونت ها و باکتری ها : از دیگر دلایل تحلیل رفتن لثه ها، تجمع باکتری ها در اطراف لثه ها می باشد، که با گذشت زمان و در صورتی که به آن توجه نشود، سبب لق شدن دندان ها می شود.
- ژنتیک : طبق تحقیقات حدود 30 در صداز افراد بنا به ژنتیک خود دچار عارضه تحلیل لثه می شوند.
- دندان قروچه : از دیگر دلایل تحلیل رفتن لثه ها، دندان قروچه می باشد، همانطور که می دانید، دندان قروچه فشار زیادی به دندان ها و فک وارد می کند، بنابراین احتمال تحلیل لثه ها در کسانی که دندان قروچه دارند، وجود دارد.
- نامرتب بودن دندان ها : نامرتب بودن دندان ها از دیگر دلایل تحلیل رفتن لثه ها می باشند، زیرا زمانیکه دندان ها نامرتب هستند، فشار زیادی به لثه ها و استخوان ها ی فک وارد می شود که نتیجه آن تحلیل رفتن لثه ها می باشد.
- پرسینگ و کاشت نگین بر روی زبان : از دیگر دلایل تحلیل رفتن لثه ها، پرسینگ و کاشت نگین می باشد، علاوه بر اینکه احتمال تجمع میکروب در دهان با انجام این کار وجود دارد، برخورد این نگین ها با لثه منجر به تحریک لثه ها و عقب رفتن بافت لثه ها می شود.
در افرادی که دچار تحلیل لثه خفیف هستند، دندانپزشک به کمک جرم گیری و تمیز کردن عمیق دندان ها، جرم ها و پلاک های موجود در دندان ها و لثه ها را با دقت تمیز می کند، در بعضی موارد برای از بین بردن کامل میکرو بها دکتر اقدام به تجویز آنتی بیوتیک می کند.
در صورتیکه مشکلات مربوط به لثه شما حاد باشد و امکان درمان عارضه از طریق جرم گیری و تمیزکردن عمیق دندان ها به دلیل عمق زیاد پاکت ها وجود نداشته باشد، لاجرم شما نیاز به جراحی لثه دارید. روش ها و متد های مختلفی برای درمان لثه تحلیل رفته وجود دارد، که در ادامه این مطلب، تمامی روش های درمان لثه تحلیل رفته را برای شما تشریح می کنیم.
متد های جراحی لثه های تحلیل رفته
-
جراحی کاهش عمق پاکت
اصولا دندانپزشک ها در این روش اقدام به عقب زدن بافت آسیب دیده لثه می کنند و پس از آنکه پاکت ها را از باکتری های مضر پاکسازی کردند، لثه ها را مجددا روی ریشه قرار می دهند، در این روش عمق پاکت ها کاهش پیدا می کند.
-
جراحی پیوند لثه
از جمله رایج ترین متد ها برای پیوند لثه، پیوند بافت همبند لثه می باشد. در این متد دندانپزشک اقدام به بریدن بخشی از فلپ سقف دهان می کند و قسمتی از بافتی که زیر آن قرار دارد را برمی دارد و به بافت لثه ی اطراف ریشه ی نمایان شده، بخیه زده می شود.
پیوند آزاد لثه متد دیگری است که برای پیوند لثه از آن استفاده می شود، در این روش بافت پیوندی به جای زیر پوست، مستقیما از سقف دهان برداشته می شود.
در متد سوم که به آن پیوند پایه دار می گویند، نیازی نیست که بافت از سقف دهان برداشته شود و دندانپزشک بافت مورد نیاز را از نواحی اطراف دندان برمی دارد.
-
بازسازی بافت لثه
اگر عارضه ی تحلیل لثه خیلی حاد باشد و در فرآیند تحلیل لثه استخوان های حمایت کننده دندان ها از بین رفته باشند، علاوه بر جراحی لثه، جراحی برای بازسازی استخوان و بافت از بین رفته به شدت توصیه می شود. در این روش مانند جراحی کاهش عمق پاکت، بافت لثه توسط دندانپزشک عقب زده می شود و پس از پاکسازی بافت لثه از میکروب ها، ماده ی احیا کننده را برای تحریک بدن برای ترمیم و بازسازی استخوان و بافت آسیب دیده به آن ناحیه اضافه می کند، پس از این مرحله بافت لثه را مجددا در جای اول خود قرار می دهد.
متخصص دندانپزشکی با توجه وضعیت لثه ها و دندان های شما تصمیم می گیرد که از کدام یک از متد های فوق استفاده کند.
در مقاله امروز ما تمام تلاش خود را کردیم تا دلایل تحلیل لثه و روش های جراحی لثه را برای شما تشریح کنیم، امیدوارم این مطلب مورد پسند شما عزیزان واقع شده باشد. از اینکه تا انتهای این مطلب ما را همراهی کردید از شما سپاسگذارم.