آیا تاکنون با بیماری های لثه مواجه شده اید؟ آیا تاکنون نیاز داشتید که لثه خود را به تیغ جراحان بسپارید؟ آیا می دانید منشا بیماری ها و مشکلات لثه چیست؟ آیا با بهترین متخصصان جراحی لثه آشنا هستید؟ آیا در رابطه با جراحی لثه با لیزر آشنایی دارید؟ در مقاله امروز ما تمام تلاش خود را به کار می بندیم تا پاسخگوی تمام سوالات شما در رابطه با جراحی لثه باشیم، لطفا تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید.
پریودنتال چیست؟
برای شروع بهتر است تا شما را با تعریف بیماری های لثه یا پریودنتال آشنا کنیم، همه ی بیماری هایی که لثه و نسوج نگهدارنده آن را تحت تاثیر قرار می دهند، پریودنتال نام دارند. برای آشنایی بیشتر، می خواهیم شما را با آناتومی لثه آشنا کنیم.
اصولا دندان ها توسط لثه، استخوان آرواره و نسوج نگهدارنده(لیگامان پریودنتال) داخل دهان نگهداری می شوند، که به آن پریودنشیوم می گویند. نسوج پریودنتال برای پایداری و سلامت دندان ها ضروری می باشند، در صورتی که به هر دلیلی این نسوج پریودنتال دچار التهاب و عفونت شوند، با تخریب استخوان های دندان منجر به لق شدن آن ها و در نهایت از بین رفتن دندان می شوند.
در صورتیکه احساس کردید که لثه های شما در حال تحلیل رفتن هستند یا دچار هر نوع عارضه ای شده اند، حتما به یک متخصص دندانپزشکی در تهران مراجعه کنید.
هدف از پریودنتال چیست؟
هدف اصلی پریودنتال حفظ دندان ها و درمان لثه ی آسیب دیده می باشد، در ادامه به صورت جزئی تر اهداف پریودنتال را بیان می کنیم.
- ترمیم و بازسازی استخوان ها و بافت های آسیب دیده
- جلوگیری از از بین رفتن دندان ها
- جلوگیری از عفونت لثه و از بین بردن باکتری ها
- کم کردن فاصله ی لثه ای بین دندان ها
- تغییر شکل فک برای کاهش رشد باکتری در شکاف های استخوانی
آیا می خواهید علل اصلی تحلیل لثه را بدانید، خواندن مقاله دلایل تحلیل لثه را به شما پیشنهاد می کنیم.
علل بروز بیماری های لثه چیست؟
آیا می دانید منشا بروز بیماری های لثه چیست؟ آیا عدم رعایت بهداشت توسط انسان دلیل بروز بیماری های لثه می باشد و یا عواملی مانند ارث یا فرم فک و دندان ها در به وجود آمدن آن تاثیر گذار هستند؟
- استعمال دخانیات، از اصلی ترین دلایل بروز بیماری های لثه استعمال دخانیات نظیر سیگار و قلیان و … می باشد. نکته حائز اهمیت آن است که استعمال دخانیات احتمال درمان موفقیت آمیز بیماری های لثه را از بی می برند.
- تغییرات هورمونی بین خانم ها، از دیگر دلایل حساس شدن لثه ها و مبتلا شدن به ژنژیویت تغییرات هورمونی بین خانم ها می باشد.
- دیابت، احتمال مبتلا شدن به بیماری های عفونی در کسانی که به بیماری دیابت مبتلا هستند، بیشتر از سایرین می باشد که عفونت های لثه هم از این قاعده مستثنی نیستند.
- داروها، بسیاری از داروهایی که پزشک ها تجویز می کنند و یا داروخانه ها بدون نسخه به مردم عرضه می کنند، در بروز بیماری های لثه نقش دارند. در واقع این دارو ها با کاهش دادن میزان ترشح بزاق دهان در مبتلا شدن به بیماری های لثه تاثیر می گذارند. در واقع بزاق دهان نقش یک محافظ را در دهان دارد، کاهش میزان ترشح آن دهان فرد را مستعد مبتلا شدن به بیماری های عفونی لثه می کند.
- ارث و ژنتیک، از دیگر عوامل بروز بیماری های لثه می توانیم به بحث ارث و ژنتیک اشاره کنیم.
بیماری های لثه به چند دسته تقسیم می شوند؟
اصولا بیماری های لثه به دو دسته تقسیم می شوندريا، این بیماری ها با هم ارتباط دارند و در واقع یکی از این بیماری ها مقدمه بروز بیماری دوم می باشد، در ادامه این مطلب انواع بیماری های لثه را برای شما معرفی می کنیم.
-
ژنژیویت
تورم و التهاب لثه که در اثر فعالیت میکرو ارگانیسم ها به وجود می آیند، ژنژیویت نام دارد، علائم ژنژیویت عبارتند از تورم لبه لثه، قرمزی، خونریزی لثه، خارشو سوزش لثه، بوی نامطبوع و آزار دهنده دهان
بسیاری از افراد در مراحل اولیه به این بیماری چندان توجه نمی کنند و از مرجعه به دندانپزشک خودداری می کنند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که تورم و خونریزی و سایر علائم غیر قابل تحمل می شود.
دلایل زیادی برای بروز ژنژیویت وجود دارد که مهم ترین آن عدم رعایت بهداشت دهان و دندان می باشد. در صورتی سهل انگاری در رعایت بهداشت سبب بروز ژنژیویت شده باشد، این بیماری به سرعت به درمان پاسخ می دهد، این پاسخگویی به حدی سریع است که مشکلات لثه شما فقط با جرم گیری دندان ها و استفاده از نخ دندان و دهانشویه و مرتب مسواک زدن کاملا بهبود پیدا می کند.
-
پریودنتیت
التهاب و عفونت لثه یا پریودنتیت که مهم ترین دلیل تحلیل رفتن استخوان تکیه گاه لثه می باشد، که نتیجه آن از دست دادن دندان می باشد. علائم پریودنتیت عبارتند از احساس طعم ناخوشایند در دهان، بوی بد تنفس، لق شدن دندان ها، خونریزی لثه ها، تورم لثه و احساس درد و …
آیا می دانید جراحی لثه با لیزر چگونه انجام می شود؟
آیا تاکنون درباره جراحی لثه با لیزر چیزی شنیده اید؟ آیا می دانید جراحی لثه با لیزر چگونه انجام می شود؟ آیا با مزایا و عوارض آن آشنا هستید؟ در ادامه این مطلب می خواهیم به سوالات فوق پاسخ دهیم، ما را همراهی کنید.
برای جراحی لثه با لیزر پزشکان از لیزر پر قدرت استفاده می کنند و با کمک آن بافت های آلوده لثه را حذف می کنند. زمانی که بافت های آلوده لثه با کمک لیزر حذف می شوند، لثه مجددا بازسازی و ترمیم می شود و به حالت طبیعی باز می گردد.
سوالی که برای بسیاری از بیماران به وجود می آید آن است که آیا جراحی لثه با لیزر درد دارد؟ همانطور که می دانید علم پزشکی پیوسته در پی آن است که درد و ناراحتی بیمار را کاهش دهد، هدف جراحی لثه با لیزر هم کاهش درد بیمار و افزایش دقت در درمان می باشد.
آیا جراحی لثه با لیزر عوارض دارد؟
قطعا پاسخ به این سوال خیر می باشد، جراحی لثه با لیزر علاوه بر اینکه عوارضی ندارد، مزایای بسیاری هم دارد. از جمله مزایای جراحی لثه عدم وجود خونریزی، کاهش درد، عدم نیاز به بی حسی، عدم نیاز به بخیه و … می باشد.
چطور از التهاب لثه جلوگیری کنیم؟
رعایت یکسری از نکات روتین سبب می شود تا شما از التهاب لثه و بیماری های لثه در امان باشید، از جمله این نکات می توانیم به رعایت بهداشت دهان و دندان، رژیم غذایی مناسب، دوری از استعمال دخانیات، جرم گیری مرتب دندان ها، ترمیم دندان های پوسیده و … اشاره کنیم.
جراحی لثه
همانطور که می دانید داشتن لبخند زیبا آرزوی همه افراد می باشد، یکی از نیاز های لبخند زیبا داشتن لثه های سالم و زیبا می باشند. لثه های سالم رنگ صورتی و یا قرمز روشن دارند و به صورت محکم و با استقامت به دندان های شما چسبیده اند و از آسیب دیدن دندان های شما جلوگیری می کنند. همانطور که بیان کردیم داشتن لثه سالم از اهمیت بالایی برخوردار است، به طوری که یکی از تخصص های رشته دندانپزشکی به جراحی لثه اختصاص دارد.
در چه مواردی افراد اقدام به جراحی لثه می کنند؟
- گاهی اوقات اشخاص به دلیل بیماری های لثه اقدام به جراحی لثه می کنند
- در بعضی موارد که دندان های عقل به صورت فک جوش هستند یعنی به عمق لثه چسبیده اند و به راحتی کشیده نمی شوند، باید اقدام به جراحی دندان های عقل کنیم.
- بعضی از افراد خواستار داشتن لثه های زیبا تر می باشند و به همین دلیل اقدام به جراحی لثه می کنند، تا با جراحی لثه طول دندان ها را افزایش داده و به زیبایی بیشتر آن ها کمک کنند.
در این مطلب ما تمام تلاش خود را کردیم تا شما را با انواع بیماری های لثه، راه های درمان آن و تمامی اطلاعاتی که درباره بیماری های لثه نیاز داشتید آشنا کنیم، امیدواریم این مطلب مورد پسند شما واقع شده باشد،از اینکه تا انتهای این مطلب ما را همراهی کردید از شما سپاسگذاریم.