جراحی لثه و لبخند زیبا

لبخند لثه ای

گاهی اوقات در هنگام لبخند، علاوه بر طول دندان، بخش زیادی از لثه هم دیده می شود که اصطلاحاً لبخند لثه ای (Gummy Smile) گفته می شود. لبخند لثه ای می تواند روی ظاهر لبخند فرد کاملاً تاثیر منفی داشته باشد. در درمان لبخند لثه ای گاهی درمان جراحی لثه به تنهایی و گاهی همراه با درمان ترمیمی زیبایی، لبخند زیبا به صورت فرد بازگردانده خواهد شد.

در اصطلاح علمی تر لبخند لثه ای نام عارضه ایست که در آن بافت لثه های قسمت بالایی به حد قابل توجهی قابل دید می شود یا به اصطلاح دیگر،نسبت لثه به دندان ها به حدی غیر معقول و غیر طبیعی می باشد.در واقع این عارضه زمانی پدیدار می شود که در مقایسه با لثه،دندان ها بسیار کوچک دیده می شوند و بخش اعظمی از لثه در هنگام لبخند دیده می شود.لبخند لثه ای تاثیرات بسیار منفی و محسوسی بر روی لبخند و  زیبایی دارد.بافت های لثه ای در هر شخص می تواند مختص به خود آن شخص باشد.مقدار بافت های لثه می تواند به صورت طبیعی و به دلایل ژنتیکی در دهان یک شخص به نسبت قابل توجهی از دندان ها بیشتر باشد اما خوشبختانه برای این عارضه می توان راه حل در نظر گرفت.

لبخند های لثه ای می توانند تقسیم بندی شوند.لبخند های لثه ای خفیف ، لبخند های لثه ای متوسط ، لبخند های لثه ای پیشرفته و لبخند های لثه ای شدید دسته بندی این عارضه می باشند.

درمان لبخند لثه ای

با مراجعه به دندانپزشک نوع لبخند لثه ای شما تشخیص داده می شود و در مرحله بعدی به درمان آن با روش های مختلفی همچون جراحی لثه ،پیوند لثه و یا لیزر درمانی پرداخته خواهد شد.چنانچه بتوان با راه حل های درمان دارویی این عارضه را در مراحل ابتدایی و خفیف درمان کرد،دیگر نیاز به جراحی نخواهید داشت.اما در اغلب اوقات جراحی راه حل این مشکل می باشد.پس از جراحی لبخندی زیبا بدون جلوه نمایی غیر معمول لثه خواهید داشت.

دلایل ایجاد لبخند لثه ای لبخند لثه ای می تواند بر اثر عوامل متعددی به وجود آید از جمله:

  • رشد بیش از اندازه بافت لثه ای بر اثر مصرف داروهایی مانند دیلانتین،سیکلوسفورین و داروهای گروه مسدود کننده کانال کلسیم می تواند از دلایل ایجاد لبخند لثه‌ای شود. 
  • رشد بیش از اندازه بافت لثه ای بر اثر انجام ارتودنسی
  • التهاب لثه ها بر اثر نبود بهداشت دهان و دندان ، بیماری لثه یا عمل های ترمیمی دندان که به خوبی و درستی انجام نشده اند. 
  • بزرگ بودن بافت لثه ای بر اثر عوامل ارثی و اختلالات متابولیک
  • فعالیت بالای ماهیچه لب بالایی که باعث می شود هنگام خندیدن لب بالایی بیش از اندازه بالا برود
  • رشد بیش از اندازه قسمت بیرونی استخوان فک بالا

نمونه های جراحی اصلاح دندان

مقالات مرتبط با جراحی و زیبایی لثه